És annyi minden változik az Őszapó utcában már virítanak a csipkebogyók, és a fák levelei is elkezdtek sárgulni. A fiúk pedig élvezik a zizegő leveleket, a szelet, és a hűvös levegőt. A héten már értették, ha valami humoros volt, egyszerre nevettek fel minden alkalommal, ez annyi örömmel tölt el. Mégis érzem, hogy valaminek vége -és alkalmanként mennyire is vártam, hogy vége legyen. Már nem kisbabák. Azt mondják a változás jó, de igazából ez csak annyit jelent, hogy valami, amit nem szerettél volna; megtörténik. Egy kis idő múlva minden csak emlék lesz. Az ilyen dolgok mindig megtörténnek és bármennyire is nem számítsz rá, és homokként fújja az arcodba a szél, akkor amikor nem is számítasz rá.... tudom, mindig ilyeneket mondok. Az igazság viszont az, hogy egy részem örökre ott maradt azokkal a kicsi babákkal és ezt soha nem jön vissza.
Á-val éppen versent ásítunk, nem vicces? A fiúk alszanak és mi pedig dolgozunk. Én gőzerővel az új karácsonyi csomagokon. Terveim szerint hozok majd egy külön bejegyzést arról, hogyan is haladok. A fiúk is besegítenek, hol egy kis tépéscsinálással, hol pedig a mintákra rajzolt firkákkal... művészi vénákat nem lehet elrejteni.
A képek egy része a marosi chili fesztiválon készült. A hangulatos gesztenyés piac és az Édeske. Igent mondtunk: a chili krémeknek, dísztököknek, mama paradicsomoknak, darázs csalogató házibaracknak, csokis chili fagylaltnak, málnatortának, és a bolhapiacnak. Nemet pedig: a chilievő versenyre, apró kacatokra, lufikra, dunai fürdésre, jégkamrára. Hihetetlen, hogy amikor az ember nem is várja akkor találkozik azzal akire sokat gondol. Jók ezek a találkozások, inkább rácsodálkozások. Bárhová megyünk mindig vannak barátok, akik akaratlanul várnak ránk, várnak a találkozásra. Én pedig hálás vagyok értük és az alkalomért is.
Ahogy ígértem itt a leves receptje. Saját találmány, bár Bettusnak is sok köze van hozzá. Ha Ő nem küldi a gasztrocsomagját soha nem próbálok vad gombákkal főzni. Azt hiszem. Nagyon szép hétvégét kívánok Mindenkinek!
Sütőtök krémleves vargányával és fűszergombával
1.2 kg japán sütőtök/ gesztenye tök
2 közepes fej vöröshagyma
2 ek olívaolaj
1.5 l zöldség alaplé
50 ml krémsajt
2 csipet mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só
1 csipet bors
1 csomag tisztított gesztenye vagy cukrozatlan püré
2 db répa
Szárított vargánya és fűszer gomba
4 gerezd fokhagyma
------------------------------------------------------
A megtisztított hagymát és tököt felaprítjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a sütőtököt, répát, fokhagymát, gesztenyét, gombát. Jól elkeverjük, majd 5 percig sütjük. Felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje a tököt. és puhára főzzük. Amikor minden megfőtt benne pürésítjük, és a tejszínt hozzáöntjük, fűszerezzük. Majd még egyszer forralunk rajta. Csészékbe szedjük és krémsajttal tálaljuk.
Ó, megint imádom a fotóid! Annyira édes ez a két naffiú, igazi kaland lehet velük az élet... :-)
VálaszTörlésA receptet köszönöm, éppen ma néztem a sütőtököket a kertben, hamarosan bevetésre kerülnek majd. A következő adag szárított gomba pedig a manók mellett csücsül már a dobozban. ;-)
Köszönöm Bettus! Hétről hétre te vagy itt a biztos pont. Nagyon szeretek fényképezni bár nem értek hozzá, de nagyon feldob, hogy a képeim tetszenek. A fiúk, pedig tényleg nagy kaland. Vannak jó napok és vannak nagyon nyomorult napok is, de átvészelünk mindent. A te csomagod meg csak nől és nől....lassacskán végre elindul :). xoxox V
Törlés