Békét, Igazi Békét!

Ősz van Igazi ősz, mindenhol. A fiúk rohannak, mindig mindenhova. Vagy ugrálnak, komolyan mintha mind a kettő szöcskét enne, folyamatosan. A reggelek, lassúak általában valamelyik még mindig tovább alszik és a másikfelével a társaságnak LEGO-zunk. Nem is akár milyen LEGO-val, ugyanis, ez már egy 30 éves kiadás és még az enyém volt. A legjobb világítótornyokat lehet vele építeni, még úgy is, hogy a harmadik emeleten van az első ajtaja… Odakint a fiúk játszanak, mostanában a gyűjtögetnek. Mit? Kavicsokat, csigaházat (vagy csigát), madártollat, apró vattaszerű szöszöket a vadiszalagról, gesztenyét, feketediót, abba az apró kis fonott kosárba, amit a mamától kaptunk ajándékba.

Apropó, mama nálunk volt papával és Gábor nagybácsival. Mindig annyira megtelik a ház szeretettel és hanggal, amikor itt vannak. Sütünk és beszélgetünk, filmezünk, nevetünk. Nem is az a legnehezebb, amikor elmennek, hanem jóval utána a nagy csend. Nekem mindig kell, vagy két nap mire kiheverem az egészet.

A héten csak befőztem és sütöttem. Chilis-csokis marharagut (most 90%-os Wawel csokival, eddig ez a csoki volt a legfinomabb) és egy óriási adag hagymalekvárt pirítottszalonnával. A Piroslábos fesztiválon kóstoltam lila hagymából és érdekes volt. Csak próbaként indult, de nagyon finom lett és utána azonnal úgy éreztem, hogy 5 kg hagymát el kell lekvárosítanom a következő nap. Meg almás pitét Cayenneborssal, ami kivételesen jól sikerült. A tésztát külön sütöttem cseresznyemaggal és az almát pedig nem locsoltam meg citrommal csak a héjból reszeltem bele. A tetejére a csillagokat Andris csinálta. Mivel édes almát használtam krémsajttal ettük, pont harmonikus lett.


A napok csendesek csak haladnak, az eső meg csak esik. Én, ha még van erőm esténként a filcekkel molyolok és mintákat írok, olvasok és ötleteket gyűjtök… karácsonyra. Még mindig havas tájakról álmodozom és apró lámpafényekről és a ropogó tűzről…Már délután gyertyázunk, valahogy ilyenkor annyira megváltoznak a benti fények, minden melegebb lesz hangulatosabb. Csend van és béke éjszaka, a holdat bámuljuk, ahogy a madáretetőt nézegeti a hátsóablakban. A felhők már nyalogatják a csillagok lábát és a következő pillanatban paplanként takarják az eget; sötét az éjszaka van, kedves békés sötét. Békét kívánok nektek a hétvégére, igazi békét!

1 megjegyzés:

  1. Ó, ezek a képek! Szinte hallom a motorok hangját (igen, lassan Vilmosét is elő kell vennünk), ott szaladunk Veletek, visszük a kosarunkat, gyűjtjük a mindenfélét. És hagymalekvárt főzünk. Szalonnával még nem próbáltam, de most kedvet kaptam hozzá. Nálunk chutney készül most mindenféléből. Ma például birsből és borbolyából.
    ♥ Legyen békesség bennünk, körülöttünk mindenkor. ♥

    VálaszTörlés