Egy Kis Locs-pocs és Kész.....













































Ahhh Annyira jó fejek vagytok. Köszönöm az email-eket és az érdeklődést. Köszönöm, hogy még mindig itt vagytok annak ellenére, hogy ennyit hiányzok. Próbálok mindenkinek válaszolni, bár erre a bejegyzésre is két hetet kellett várni… hát nem tudok mit mondani csak azt, hogy nagyon szorgos, de nagyon elfoglalt méhecskék laknak itt.

Külön köszönöm a fejlesztéssel kapcsolatos maileket. Próbálok ezekre is válaszolni, de ha megtehetem, majd valamikor inkább írok majd egy hosszabb posztot. Addig is mindenkinek, aki szeretné fejleszteni a csemetéit mi most már egy ideje a Montessori fejlesztéssel, játszunk és tanulunk. A neten főleg a Pinteresten és a Gyerkőc-ön is találtok jó kis dolgokat hozzá. Próbálom minél jobban a magunk elvárásaihoz és igényeihez alakítani. Nálunk eddig nagyon bevált, mivel rendkívül egyszerű és nem akarja feltalálni a spanyolviaszt. Külön tetszik, hogy nincsenek villogó zenélő izék…. Ezeket próbálom, a fiúktól távol tartani amennyire lehet, mert tapasztalatból mondom, nem tesz jót.  Őszintén megvallva az ilyen játékok “kész”-sége irritál a legjobban… az hogy a gyereknek semmit nem hagy, nincsenek képzet, képzeletfejlesztő attribútumai. Szomorú.

Nagyon örülök és izgulok, mivel megtaláltuk a fiúknak a megfelelő ovit. Annyira nehéz volt választani. Tudtam, hogy hova nem akarom, és hogy hova igen, de még így is nagy volt a dömping. Ennek a z udvara volt tökéletes. A másikban az óvónő volt szimpatikus és a harmadikat pedig már úgy voltam meg sem nézem. Aztán mégis eljutottunk. Sikerült ott is megnézni mindent. Aztán valahogy minden egyezett azzal az elképzeléssel, amit mi szerettünk volna a fiúknak. Így megnyugvással engedem majd oda őket. Tudja valaki, hogyan kell túlélni azt, amikor a gyerekei először mennek oviba? Ez az utolsó nyaram a fiúkkal még így szabadon és tudom, hogy bár sokszor nem könnyű velük, de nagyon fognak hiányozni itthon.

Pontosan a fentiek miatt sem tudok mindig itt lenni. Próbálok minden-minden időt kihasználni velük. Ameddig még lehet. Az eddigi nyarakat bent töltöttük. A melegben pont úgy érzem magamat, mint egy” Placsni”. Pont így, ahogy leírtam, bár ebben a pillanatban nem tudom, hogy ez egyáltalán egy létező szó? Sebaj, nálunk általános használatban azt jelenti, hogy ha valami szétterül, elterül, elfolyik. A légkondicionáló alatt rendeződik a dolog ….. egy időre. A bogarak pedig nem szeretnek: IMÁDNAK.. Ennek ellenére megígértem magamnak, hogy idén nyáron, kint leszünk amennyit csak lehet a kertben, a Duna parton, a Margit szigeten stb. . Ha esetleg valaki a teraszunk felé tévedne, akkor én vagyok az a megnevezhetetlen dolog ott a széken, vagy a pokrócon az ezer csípéssel. Aki annyit mond…. Ne-e neked Magda! ( pont, ahogy a mamám mondaná szarkasztikusan, mégis kaján vigyor ízzel a szája szélén. Nem ismerek még egy olyan embert, aki ennyire tud derülni saját magán… bárhogyan, bármikor. ) A napallergiámat meg már meg sem említem…, de ugye a gyerekeiért az ember megtesz, legyőz mindent.

Kint vagyunk. A fiúk persze pocsolni akarnak és sátrazni, és sarazni és könyvezni…egyszerre. Mindig mindent egyszerre…Az idén először ültettem füvet. Az ember úgy gondolja, hogy ez nem olyan nagy kaland, hiszen a fű nől mindenhol….bevallom őszintén, hogy amikor először elszórtam 2 kiló magot nem nagyon hittem a dologban , de keltek a hajszálnyi szállak dögivel. Locsolom és gazolom és trágyázom, de úgy hiszem az út még nagyon hosszú amíg eljutunk a gyepig. A gazdabolt eladója azt mondta én vagyok az egyetlen ember, akinek nincs százszorszép a füvében és szeretne…. Eddig 20 zacskó százszorszépet szórtam el….Hány kelt ki?? Zilcs! Egyszer azt hittem egy pitypangra, hogy az… képes voltam megnöveszteni…, de ez is csak egy Ne-e neked Magdába torkollott ! Nem tudom mikor nevettem magamon ilyen jót utoljára.

A kertünk is alakul. Még semmi konkrétum. Egyenlőre régi lécekkel készítettem ágyásokat és próbálkozok, olyan dolgokkal amiket, szomszédoktól ismerősöktől kapok és reménykedek, hogy megmaradnak. Ribizli, füge, menta, rózsák és levendula és egy óriás zsálya és sok-sok más. Sok hasznos tanácsot kapok és próbálok tanulni, figyelni amennyit lehet. Aztán majd ahogy az élet hozza, majd helyére kerül minden. A levéltetveket kézzel irtom…..de a lótücsköt még megközelíteni sem sikerült….Damn.  Lányok, ha valaki tud adjon tanácsot futórózsa ügyben. Most kaptam egy  DA Ingrid Bergmann tövet  és tutira jól szeretném, elrakni. A legnagyobb kedvencem!

A viharokat nagyon szeretjük a fiúkkal, az ablakból nézzük a hideg esőt  a pocsolyákat és bennük visszatükröződő képeket, Azt ahogy a felhők lomhán másznak az égen, a folyton cikázó villámokat és az őket kísérő robajt pedig próbáljuk túlélni… bár szerintem csak engem zavar mert a fiúk sikongatva örülnek neki.

Valahogy minden tavasz egyre rövidebb és akkor hirtelen minden hirtelen egyszerre nő és érik be és hirtelen mindent főzni kell és csinálni. Anyáék tegnap 11-kor álltak neki eperlekvárt főzni. Azt hiszem mi sem panaszkodhatunk, főzés szempontjából. Az idén először próbáltunk az epersalátát rukkolával és uborkával. (recept lent).  Azt hiszem holnap is lime-os csirke lesz nálunk és Majdnem Híres Kukorica Salsa-val és Paradicsom salsa-val. Ezeket a neten találtam és már régóta szemezek velük. A hét elején rávettem magm, hogy készítek egy adag hal taco-t , de a sétából hazafelé jövet kaptunk egy óriási adag spenótót, így pisztráng lett sajtos tortellini-vel és spenót szósszal.  Bár nem tűnik olyan különlegesnek, de pont az egyszerűségével vett el a lábamról az idény első krémes tökfőzeléke. Hmmmm.(recept lent) A héten még egy nagy feladat vár… Torta készítés a nagymamáimnak, hogy szülinapozzunk és névnapozzunk, és csak egyáltalán ünnepeljük, azt, hogy vannak nekünk. Kiváltképpen azért is, mert M mamának egész életében két tortája volt.  Egy amikor nyugdíjba ment és egy  most, hogy 80 éves lett. A jó múltkorában elmesélte, hogy olyan lett a második torta. Pont olyan volt, mint egy végtelen akaratosan akaratlan gyermek, aki egyszerű végtelenségében tökéletes minden érzelmében, gondolatában, ártatlanságában. Annyira bele tud vonni a történetekbe mintha ott lennél vele, leírja a legváratlanabb dolgokat is, mint: a pénztáros , hanglejtését vagy, hogy hogyan fogta a ceruzáját és egy olyan akár másnak jelentéktelennek tűnő torta keresés története rögtön egy Shakespeare-i  komédiává válik…. Ah… Mami jön a harmadik torta…..

Addig is mindenkinek szép hetet. Ezer puszi és köszönet tőlünk!!!

Receptek:

Krémes tökfőzelék

Hozzávalók:
1 kg főzőtök friss gyalult
3 evőkanál tökmag olaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
600 ml csont leves
kapor (friss)
feketebors (őrölt)

A habaráshoz
1vanília vagy tejszín ízű puding
100 ml szója tej
1 db tojás sárgája
1 kis kanál barna cukor


A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A hagymát az étolajon pár perc alatt, közepes hőfokon üvegesre pároljuk A gyalult tököt hozzáadjuk
Felöntjük az alaplével, és főzzük. Fedő alatt kb. 10-15 percig pároljuk a tököt.
A kaprot apróra vágjuk, hozzáadjuk a tökhöz. A habaráshoz mindent összekeverünk és az alaplében főlő tökhöz adjuk megszórjuk a kaprorral, megtottyantjuk és tálaljuk.



Epersaláta

Hozzávalók:

1 marék friss eper
1 doboz rukkola saláta
½ kígyó uborka
2ek. tökmag olaj


Az epret megtisztítjuk, ha nagy daraboljuk. Az uborkát meghámozzuk és daraboljuk. Minden hozzá valót egy tálban összekeverünk és meghintjük az olajjal. Frissen a legjobb.

6 megjegyzés:

  1. ♥ Milyen jó nektek! Szuper a kert, kicsit irigy is vagyok, nekünk még nincs ennyi körbekerített ágyásunk... A receptekért köszönet, mindenképpen kipróbáljuk őket! :-)

    Legyen gyönyörűséges nyaratok!!! ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bettus, Jaj, ne légy!!! Bár tudom ez ilyen szent irigység(!) tele örömmel!!! Pici kertünk van és még csak most kezdtük most tanuljuk a dolgokat, de ezzel is rengeteg a munka!!! Éppen csak kísérletezünk még mi marad meg mi nem...... Majd írd meg, hogy tetszettek a receptek. Üdv, V

      Törlés
  2. Otthon ,édes otthon ,édes család!

    VálaszTörlés
  3. Ez az első hozzászólásom, először is nagyon gratulálok a blogodhoz! Gyönyörű képek, szívet melengető történetek...nagyon szeretek ide járni.
    Egy kérdésem is lenne, a kis állólámpát hol lehet beszerezni? Szerelem első látásra. :)
    Üdv,
    Fruzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Fruzsi, Nagyon köszönöm a kommentet, azt is, hogy itt vagy és olvasol!!! Az pedig mérhetetlen hálával és örömmel tölt el , hogy szeretsz itt lenni. Köszönöm!A lámpa az IKEA- ból van. Azt hiszem a váz és az ernyő külön kapható. Régebben volt párna és függöny is ezzel a mintával, azok is nagyon szépek voltak ;). Várlak máskor is olvasni és kommentezni is. Üdv, V

      Törlés