Szívélyes Tavasz

Egy kis visszatekintés. Bár nem volt időm itt lenni, de a képek készültek és gyűltek az élményeink. A tavaszi napok: meleg szellők, virágos fák, séták, nevetés, ölelés, kedvesség, simogatás egymásutánjában teltek. A levegő reggelenként még friss és délutánonként meleg és az a sok zöld. Ezer féle zöld, a fákon, bokrokon, engem elvarázsol. hihetetlenül feldob, ahogy a nap játszák a leveleken.  Szeretem a csendes hosszú reggeleket. Kávéval hallgatom a kertet. Nézem a madárbandát, ahogy a hernyókat igazgatja. Vörösbegy Kázmér, Rozsdafarkú Amália, Feketerigó Berci és kis felesége Mici és az apró Széncinege  Cini alkotják a kis csapatot akik a kertben nap mint nap járnak. A rebarbara új leveleket növeszt és a vadszőlő éppen a nekiszánt nádboltívre fut fel. A tavasz gyönyörű.

Egy új takaróba kezdtem. Semmi konkrétum, csak ahogy a kezembe kerülnek a kockák egyszerre csak lesz belőlük egy csík, amit a másikhoz varrok. Pontosan olyan véletlenszerű és színes mint a tavaszi vidéki táj. A tavasz a legjobb alkalom arra, hogy valami új születhessen. Nagy szükségem volt már erre. Minden egyes öltésre.

Az illusztrációk a Brumi könyvekből vannak. Mostanában ez a  kedvenc részem a napban. A meleg takarók alatti összebújás és olvasás. A fiúk már nagyon figyelnek minden szóra és értik a vicceket is,  és hangosan nevetnek. Ők élvezik legjobban a vasutazást a  meleget, az előbújó rovarokat és csigákat és a beszélgetést a kertben kapirgáló nénikkel bácsikkal.  

Édes kedves tavasz, rengeteg új mesével és titokkal….. túl sok is , hogy mindet leírjam…..hagyom, hogy a képek beszéljenek.


PS: Recept: innen, és innen, anyagok: innen, könyvek és játékok: innen.

Veletek mi történt idén tavasszal?1 megjegyzés:

 1. ♥ Ó, de vártam már! ♥
  Olyan szép, friss, tavaszi, kedves minden kép! És a fiúk! Hihetetlen mekkorát nőttek, már semmi babás nincs bennük, bizony, ők már kisgyerekek, nem babák. :-)
  A takaró biztosan csodás lesz, én legalábbis csak csodálni tudom, aki ilyennek nekikezd.
  Köszönöm a bejegyzést, köszönöm a hangulatot, az illatokat, recepteket.
  És jövök még ,ert most csak gyorsan átfutottam, és szaladunk is kertészkedni.

  VálaszTörlés