Boldog Február





















Komolyan én minden nap megígérem magamnak, hogy ez lesz az a nap, amikor majd alszok, és egész nap pihenek. Jön a reggel és sodornak a sorakozó feladatok. Nem lehet nemet mondani, mert öltözni kell és kávét csinálni és vonatokat tologatni és meséskönyvben megmutatni Pecás Jeremiást. Aztán pedig csak telik a nap és már este két óra van és minden indul előrlő. A január pont egy ilyen végtelen nap volt, aztán egy reggel arra ébredtünk, hogy az ablakon kopogtat a február. Ott ültünk a hajnalban Anlással az ágyon és pont az állatait vettük számba, amikor fehér hosszú ujjaival legyintve félmosolyojjal jelezte, hogy itt van. Majd hátat fordított és a kert vége felé battyogott. Új kabátja van. Fehér menta színű varrással….

Nálunk mindig ez a legbetegebb periódusa az évnek… és igen mindegy, hogy mennyi vitamint szedsz te vagy a gyereked, az a vírus le fog dönteni, mint egy úthenger. Sőt nem csak, hogy leteper, hanem visszafarol…. ötször. Kemény napok vannak mögöttünk, inkább egy nagy homály volt az elmúlt hét. Konkrétan egyetlen eseményt sem tudnék beazonosítani ebben a pillanatban. Egy nagy - kék alapon fehér csillagos- köntösben próbálom magam vonszolni, ide és oda és megpróbálok levegőt venni és nem fázni…. És ellátni két rettenetesen beteg gyereket. Orrszívok, puffantok, és gyógyszertbeadok, és cseppentek, és ha ezekkel megvagyok kezdem elölről. Minden apró szabadidőbe pedig próbálok dolgozni (vagy ha már nem bírom a kanapén gumicukor egereket eszek és alszok). Szerkesztek, horgolok, varrok, éppen amihez jutok. Ahhh, annyi ötletem van, de nincs időm törődni velük. Pedig ők is a gyerekeim, akik most az elhanyagoltságban ringatóznak. Én meg az elfogadásban, mert most nem ez az életem. Igazi anya lecke, az életről. Arról, hogy most nem ez az, ami előre mozdítja az életet. Hanem az, hogy te vagy a mozgató rugó a színfalak mögött, mert helyetted senki nem teszi meg azt, amit meg kell. Ilyen az élet, ez az élet. Anya a varázsló, aki soha nem beteg, otthon dolgozik, és a legnagyobb trükkje, hogy a vacsorát 5 perc alatt varázsolja elő a semmiből.

A hideg napok pedig simogatják a házunk tetejét, tudom, mert dorombolni szokott esténként. Hallom, ahogy a hideg nagy tenyerével reszeli a gerendákat a padláson és a ház oldalán a falambériát kopogtatja. Pam…pam.pam….pa pap am….Pedig a tavasz már a Duna parton sétálgat és már egyre több virág dugja elő zöld koronaszerű leveleit a földből. Tegnap a hóvirágok is zöldcsíkos szoknyájukat lengették a kert szélén. Most mégis még egy kis telet vágyom. Én szeretem ezt a hideget. A telet. A vatta cukor hajnalokat és az ezüstszürke ködöket. A friss levegőt, ami a gyerekeimet a legdekadensebb hidegével altatja el délutánonként. Azt, hogy aranytejet ( tej, kurkuma, méz, vanília,gyömbér forralva) és ibolyateát, almateát iszunk, és mama levest eszünk friss főtt tésztával. A kabátokat és a sapkákat. A takarókat és a köntösöket és mindent, ami melegít. Ahogy a francia ágyon délutánonként egymás mellett fekszünk, szótlanul. Csak pillantunk és mosolygunk. Apró ujjak a szeretet szimfóniáját játszák a lélek hangszerén. Azt a dallamot, amit csak a szülők értenek. A feladás odaadás dallamát…. A napok pedig csak hosszabbodnak és menthetetlenül jön a tavasz, idén februárban jön.

4 megjegyzés:

  1. ♥ Annyit gondoltam Rátok a héten, és nem írtam, pedig -sajnos- sejtettem, hogy betegek vagytok, de örvényszerűen szippantanak be engem is a mindennapok, és csak vágyakozom az ötlet-gyermekek, az önfeledt alkotás, a tervezés, szervezés után. Köszönöm Neked a kora reggeli boldogság-bonbont, féltve őrzöm, csak aprókat csipegetek belőle, bár remélem, hogy nyílik még nekem Tubaroza a héten, ha csak picit is...
    Vigyázz magadra és öleld meg a nevemben a majdnemkétéveseket!♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bettus iygekszem minél többet itt lenni, csak jobban legyünk már...

      Törlés
  2. Az a hasalós és olvasó fotó! Imádom. Azért valld be, ezt az anya varászló feladatkört el nem cserélnéd semmivel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, hogy nem bármi is történik megéri itt lenni!!

      Törlés