Arany Tej Recept




Ugye tudjátok…, nekem van egy kis gyengém…méghozzá az esti nassolás. Ami, tudom egy rettenetes szokás, de néha annyira jó végre lerakni a gyerekeket és a kanapén ülve élvezni valamit, ami meleg és finom és senki nem akarja megkóstolni vagy kivenni a kezemből. Már régóta keresem a kedvenc egészséges opciókat nassoláshoz. Néha-néha belefutok egy- egy érdekes receptbe, amit ki is próbálok. Már egész kis gyűjteményem van a kedvenceimből.

Az egészséges étkezés témája olyan, mint egy boomeráng… valahogy mindig visszatér főleg, ha édességekről van szó. (Nem szándékom sem tanácsokat adni a témában vagy a gasztro blogok mainstreemjében kikötni, csak szeretném kifejezni, hogy érdekel, hogy mit eszek és mit adok a gyerekeimnek.) Szeretem az olyan nyalánkságokat, amiknek valamilyen jó hatása is van a szervezetre amellett, hogy finomak.

Ilyen az arany tej. Ami amellett, hogy selymesen finom, jó hatással van az immunrendszerre, emésztésre is. Ha valaki nem szereti a curry-ket ez egy tökéletes módja, hogy a kurkuma ízét naponta élvezze. Én esténként lefekvés előtt szoktam inni egy csészével.

Arany Tej Recept

3 bögre tej vagy kókusztej
1tk kurkuma
1/2 vaníliarúd
1tk agavé szirup vagy méz
½ őrölt gyömbér vagy 2cm friss gyömbér reszelve
Ha valaki szeretné még egy kis rózsaborssal vagy fahéjjal megbolondíthatja.

Az egészet belerakjuk egy tejforralóba és kevergetés mellett összeforraljuk. Tejhabosítóban is elkészíthető. Ha készen van, akkor poharakba szűrjük és azonnal fogyasztjuk. 

Szerintem iszonyat finom, arról a kavargó napsárga habról nem is beszélve, ami a tetején ül….


6 megjegyzés:

  1. Köszönöm! ♥ Ma este el is készítem...

    VálaszTörlés
  2. Először anyatejet olvastam.....azt hiszem ez a terhesség agymosó hatása:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zs, Én és a férjem is dőltönk a röhögéstől!!!

      Törlés
  3. Én szeretnék néhány receptet látni a blogodban...
    Esténként igen nagy kihívás, hogy ne tépjem fel a hűtőt:)

    VálaszTörlés