A Legfinomabb Valentin!










Boldog Valentin napot mindenkinek! Azt hiszem, már minden szerelmes készül az estére. Én megint egy villámgyors receptet hoztam nemcsak a mai napra. Imádom a jó csokikat és csoki krémeket. Már korábban említettem, hogy a házunk táján próbálunk minél egészségesebben étkezni, ezért is kerestem valami jó alternatívát, amivel a csokiéhségemet csillapítani tudnám. Sajnos nem sok tényleg finom és könnyen kivitelezhető receptet találtam, amik versenybe szállhatnak gyermekkorunk csokikrémeinek ízével. Sokat kísérleteztem, olvastam és csalódtam, amíg megtaláltam az igazit. Pont olyan krémes és lágyan olvadó. Alig kell hozzá valami és azonnal készen van.

A Legfinomabb Avokádós Csokikrém

Hozzávalók:

1 érett avokádó
Fél bögre Tesco Finest csokipasztilla
2 ek. Agave szirup
1 ek. Kakaó
1 mk. Vanília eszencia vagy vaníliarúd kikaparva
2 ek. Kókusz, rizs vagy szójatej
1 Doboz málna
Díszítéshez: apró ehető szívek

A csokipasztillát vízgőz felett megolvasztom, ha készen vagyok, kicsit hűtöm. A többi hozzávalót a mixerbe teszem, a csokit is ráöntöm és nagyfokozaton eldolgozom. Egy tálba a málnával rétegezem a krémet, a tetejét pedig málnával és szívekkel díszítem. Azonnal fogyasztható, de jót tesz neki egy kis hűtés. Kanálra fel és indulhat a csábítás!!


Ps: Akár gyerekekkel is elkészíthető, Az én kétéveseim is segítettek. Ábel nagyon szeret mixelni. András pedig szereti a kisseb hozzávalókat pakolgatni és kóstolgatni. Felügyelettel nagyon jó megmutatni nekik, hogyan is kerül az ételük az asztalra.

2 megjegyzés:

  1. Ha lenne itthon avocado, és nem ettük volna a tiramisu-tortát, tuti nekiállnék. Így marad holnapra... ;-)
    Köszönöm ezt a receptet is! ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akinek szülinapja van annak kijár a finom torta!!! avokádó krém meg majd lesz máskor...

      Törlés