Három Ki... Egy Be....














Pontosan ezt teszem már egy hete. A fiúk ruháival, a konyhával és az asztalommal, a számítógépekkel, a ruháimmal, és mindennel, amivel csak lehet. Szortírozok, és újra kezdek….. Azt hiszem, a január igazából erre van. Hogy végre rendbe rakjuk az életünket és újrakezdjük. Igen a blog is változott. Újra, de ígérem ez most már végleges…bár egyetlen egy kommentet sem kaptam arra, hogy mennyire tetszett az előző, vagy az előző design….. Ennek ellenére úgy éreztem nem volt elég friss, így a nagy tavaszvárás közben. Ha esetleg bárkinek bármilyen javaslata lenne, akkor szívesen várom. Bár még rengeteg apró részlet hiányzik, de szeretném, ha olyan lenne, ami tetszik azoknak, akik olvassák hétről-hétre…Mivel nálunk én vagyok az egyemberes megvalósító ezért közvetlenül tudok változtatni dolgokat, ami nagyon jó érzés, de persze limitál is sok mindenben, de erről majd máskor mesélek.

Ha pedig van egy kis szusszanásnyi időm, akkor, anyagokat vesszek (Ez akedvencem.) és arany csillag girlandokat és papír szívószálakat és virágokat és papír girlandokat etc. Amiket a fiúk születésnapjára fogok felhasználni. Annyi, de annyi mindet kell még elrendeznem. Ajándékokat venni (mint: apró Maileg kellékek, konyha, és egy kis pully-wagon). Az idő másik felében pedig a fiúk szobájának utolsó simításait tervezgetem. Zsákok, párnák, képek és sok-sok más. Hogy egy kicsit jobban tudjak fókuszálni ebben a káoszban elkezdtem a képeket gyűjteni a Pinterest-en. A fő szempont, hogy friss legyen. A bútoraik fehérek és a fő színek menta, pasztellkék, fekete és, kicsi arany lesz (igen arany). Tudom őrülten hangzik, de szeretnék valami újat kipróbálni és tudom, hogy ez vagy szuper lesz vagy rettenetes…., de most muszáj bátornak lennem. Szóval jönnek az arany csillag párnák és fények. Ha esetleg láttok hasonló képeket kérlek benneteket ajánljátok a Pinteresten közvetlenül, köszönöm.

A fiúk hihetetlenül élvezik a téli napokat. Főleg a havas napokat, mikor az ablakból pizsiben lehet nézni a hóesést. Még a nyulak a saját kis házukból is ezt nézik, legalábbis András szerint ez a legjobb nyúlelfoglaltság reggelenként. A héten az egyik reggel pihe pelyhekben esett a hó lassan komótosan, szerintem a pelyhek is még legalább annyira álmosak voltak, mint András- akit Ábel ébresztett és már 35 perce az ágyban a maciját dajkálta az ölében jobbra balra. Hirtelen megjelent egy csapat pinty és az ablak előtti ágakra ültek. A tökéletes pillant, sajnos nem tudtam lekapni, de tudom, hogy a kép nem is adta volna vissza a tökéletességét. Ez az egyik célom az életben, hogy megtanuljam elkapni ezt a tökéletességet… nem tudom valaha sikerül e majd.

A napok csak telnek, inkább szaladnak. Esténként pedig próbálok lazítani. Gyógyteát iszok minden nap azt, amit a Bükki füves ember egészség megóvó naptárában találtam. Egy kis rituálét kreáltam belőle és most minden éjszakát ezzel kezdek. Kakukkfű és csalán és menta, minden hétre valami más. Amikor elkezdem, nagyon féltem az ízektől, de mostanra nagyon megtetszett ez az esti szertartás. Újra elkezdtem smoothie-kat inni. A kedvencem most a lenmagos, áfonyás banán smoothie. Majdnem egy év után újra terítékre került a Lávasütim is vanília fagyival…..hmmm…..

Próbálok minél többet olvasni és olyan filmeket nézni, amiket még soha nem láttam. ( Á szerint csak olyan filmeket nézek, amiket már láttam – ez nem igaz, olyanokat nézek, amiken aludtam és ő is azért hiszi, hogy láttam.) A héten a kedvencem a Bridge of Spies volt. Igazán jól megfogták az akkor időszak atmoszféráját A másik nagy felfedezésem a BBC Earth volt. Az Alaszka sorozatunk egyszerűen a kanapéba szögez, és csak ámulva bámulom a képeket. Most jól esik csak lenni esténként. Bár belekezdtem egy adag cicalabdába, de most nem hajt semmi és szép lassan haladok velük. Ahhh, most pedig megyek még mielőtt valakit megöl az unalom olvasás közben. A hétvégére minden földi jót kívánok nektek!


Ps: Most próbálok minél több kommentre válaszolni, a múltheteikkel is még el vagyok maradva, de próbálom bepótolni az elmaradásokat, amint lehet. Szeretnék mindenknek személyesen válaszolni. Köszönöm a megértéseteket.

7 megjegyzés:

  1. Tökéletes lesz a fiúk szülinapja, és persze a szoba is. :-) Nekem tetszik az arany csillagpárna ötlete...
    Régen nekem is volt esti tea szertartásom, mostanában egyszerűen belealszom az estébe, hiába tervezem, hogy miket készítek majd, csak tolódik, torlódik a sok elkészítenivaló.
    A Bridge of Spice valóban nagyon jó film, bár harmadik nekifutásra sikerült csak végignéznem, minden este elaludtam rajta. Az Alaszka pedig nálunk is nagy kedvenc, Bori meg van őrülve érte, már megbeszélték Apával, hogy egyszer oda költözünk. :-D
    Vigyázzatok magatokra! Szeretettel ölelünk Benneteket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is tudod, hogy ez mennyi tervezéssel jár és utánna járással. Csak 2 nap volt mire eldöntöttem a színeket... most pedig csak keresem és keresem a pont olyan színű papírokat. Arany pöttyös pauszpapír....a legnagyobb mumus, de remélem a hétvégéig már csak lesz valahogy... Addig is puszi és ölelés mindenkinek!

      Törlés
    2. Dehogynem tudom! :-) Bori szülinapja áprilisban van, de már most tervezem, keresgélek, vásárolok, hogy minden tökéletes legyen. Kicsit később tartjuk, mert tanya-partyt szeretne, kint, remélhetőleg már a saját pónival. :-D

      Törlés
  2. Mennyi idősek lesznek a fiúk? Én is most készülök a lányom szülinapjára. :) Mondd, hogy kos vagy, mert azoknak van mindenkinél több életenergiájuk! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most lesznek két évesek. El sem hiszem, hogy így elment ez az idő. Dekor és ajándékok terén minden oké nálunk éppen étel probléma van. Még nem tudom milyen party étel lesz, de addig csak kitalálom, remélem. Mennyi idős a lányod? nem nem vagyok kos, skorpió vagyok, de én nem hiszek abban, hogy ez bármilyen tulajdonsággal ruházna fel bárkit is , pláne hogy engem... :).

      Törlés
  3. Óóóó, az én lányom is két éves lesz! :) Uez, dekor majdnem kész, már csak pár apróság, de hogy mit esznek a vendégek? Még kérdés...Ráadásul nálunk jövő héten nem lesz gáz, ez akkor gáz, ha (mint nálunk) gáztűzhely van és gázsütő is. :) Vasárnap érkeznek a vendégek 220 km-ről, enni bizony kell! Kaland az élet! :D

    VálaszTörlés
  4. Nekem nagyon tetszik a blog új külseje. :)
    Elképzeltem ezt az arany-dolgot, amivel kapcsolatban kétségeid vannak és szerintem nagyon jó lesz. Én jól el tudok képzelni ilyen dolgokat. :)
    Várom majd a szülinapos képeket. Addig meg jó készülődést!

    VálaszTörlés