Az első hó
























A héten annyi mindent történt és mégis néha úgy éreztem, hogy megállt az idő és nem haladunk sehova. Azt éreztem, hogy annyi mindennel szeretnék haladni, de nem sikerül, semmi sem. Minden kétség nélkül mondahtom, hogy ez volt az egyik legnehetebb hetem a fiúkkal. Nappal végig velük. Most, hogy az első lépéseknél tartunk, hirtelen minden olyan bonyolult lett és a saját  védelmük érdekében minden pillanatban őrt kell álnom, semmilyen félelemérzetük sincs.  Reggelente megtelik a ház velük, faltól falig másznak támaszkodnak, vagy lépegetnek, már nem azok a kicsi kisbabák, akik voltak. Felnőttek..... és nagyon félve mondom ki, de azonnal 1 évesek leszek ....nagylevegő. Estére pedig olyan fáradt vagyok, hogy a kötögetésbe alszok bele....Ennek ellenére a héten azért haladtam is egy kicsit. Végre megjött a kedvem az alkotáshoz és éppen két új "Csináld magad" csomagon dolgozom. Nemsokára többet is mutatok belőlük.

Végre itt van az első igazi hó is.A fiúk a legnagyobb izgalommal nézték a kavargó hópelyheket nappal és később az esti fényben is. Reggeli után pedig azonnal sétáltunk egyet a friss hóban. Igazi varázsa van a friss hónak. Mindent megszépít és visszavisz a gyerekkoromba....A falunk melett- ahol felnőttem- volt egy nagy hely és  a hegyenlévő gyümölcsöshöz vezető úton szánkóztunk a legszívesebben a friss hóban.

 Valahogy mindig minden csendesebb lesz, amikor leesik a hó, mintha egy igazi nagy takaró lenne mindenen. Finom meleg, olyan, amihez jó hozzábújni, csendben szuszognak a fenyők is végig az erdei ösvény mentén. Pont úgy, mint ahogy a fiúk szundikálnak éppen most....álmodnak a fenyők az apró látogatókról, akik oly lelkesen rójják az eredi utakat, a fiúk pedig a kedves óriási fenyőkről......Egymás álmát vigyázzák, ölelik ,őrzik.......Szép álmokat! Jó éjszakát!


Szélsebes





















Hipp és hopp és vége volt a hétnek. Az eső esett, és mi az ablakon át néztük a cinegéket, ahogy a tarka magokat válogatják. Élveztük az eső hangját és az ágakon gyöngyöző cseppeket. Esténként nyuszikat kötök, és állítom, hogy ez az egyik legjobb project, amit csináltam, már elég régóta. Nagyon élvezem, egyszerű és mégis változatos. Ábel a kedvenc könyvét szorongatja és Andris "egy kicsi cicája kapott egy kosarat.

Január mindig a leghosszabb hónap az évben. Most valahogy mégis örülök neki.Van időm tervezni... annyi-annyi mindent szeretnék csinálni :), de ez majd a jövő zenéje lesz. Addig is meleg vacsorák követik egymást. Sok ölelés, kuckózás, meleg teák, mesék és sok-sok olvasás és persze kötögetés.


xoxo V

Hideg van! Szeretem!























Végre. Már azt hittem ez a telünk is úgy múlik el hogy csak langyoskás napok következnek egymás után.Végre igazán hideg van. Szeretem. Ez a krémes lasagnák, levesek, keksszel bolondított vanília fagyik ideje. A házban kellemes meleg van és, ha kimerészkedünk előkerülnek a színes sapkák, sálak és patchwork takarók.

A fiúk lassan egy évesek. Mindennap egyre jobban megismerem a személyiségüket. Higgatak és annyit, de annyit nevetnek. Mindig türelmesen várnak mostanában a babkocsiban, amíg kiérek hozzájuk.  Napközben sokat nevetünk és éjszaka a csendekben alszunk. A róka és az "egy kicsicica" (ahogy Andris mondja) a nagy kedvencek. A mindenhova magával viszi a cicáját. Olyan édes, ahogy séta közben simogatja, szeretgeti. Most alszik..... a cica a kezében.... én meg éppen takatót kötök neki....a fekhelyét már meghorgoltam.

A napok hamar elszállnak, de élvezem, hogy egy kisebb alkotói válságban vagyok.... ebben a pillanatban nem kell csinálnom, senkinek, semmit, és most ez nagyon élvezem. A legtöbb időt kötögettéssel tölötöm.... azt csinálok, amit akakrok. Olyan dolgokat próbálok ki, amiket szerintem soha nem tettem volna. A minap a játékboltban a kezembe akadt egy doboz vasalósgyöngy. Kersztszemes mintákat rakok ki belőle és szuperül funkcionál poháralátétként.

A héten rabulejtett a gondolat, hogy egy pár hét múlva már palántákat nevelgetek. Még mindig tervezgetem, hogy idén mit is ültetek majd a kertbe, de még nem állt össze a kép. Azt már tudom, hogy szeretnék egy kis ágyást vadvirágokkal, de magokat még nem találtam hozzá. Lesznek rózsáink és vadszőlő és folyondár..... A növények egy részét idén szeretném a NÖDIK -től beszerezni. Remélem sikerül. Megírom a tapasztalataimat is.

Élvezzétek, szeressétek a téli napokat....hideggel, széllel, kis napsütéssel, ki tudja, lehet, hogy előkerülnek a szánkók már a jövőhéten.