10 Adventi Project: Rusztikus Fenyőkoszorú






Tegnap osztottam meg veletek a Rural Christmas magazint a Facebook oldalamon. Rengeteg rusztikus szalag és dísz mentes inspiráció van benne karácsonyra. Csak természetesen és letisztultan, mert így is lehet szépet csinálni. Pár héttel ezelőtt kivágták a szomszédunkban lévő csodálatos fenyőket el is sirattuk az óriásokat. Rengeteg fenyőág maradt. ami tökéletes alapanyag rusztikus koszorúkhoz. Nagyon hálás időbefektetés. Kb. 15 perc alatt készül el egy koszorú ami nagyon látványos.

Elkészítés menete:

Kellékek:

1m Vastag drót az alaphoz olyan ami nehezen hajlik
3m vékony drót a kötözéshez
Fenyőág
Faágak tetszés szerint
Drótvágó
Metszőolló

A vastag drótot formára hajtjuk kétszeresen, nem baj ha nem teljesen kerek a vékony dróttal lekötözzük a széleket úgy, hogy egy jó 150cm drót maradjon. A fenyőágból maroknyi csokrot fogunk össze, és a drót segítségével elkezdjük felkötözni. Háromszor - négyszer tekerjük körbe erősen. A következő csokrot, úgy tegyük, hogy a kötözést eltakarja és így haladjuk körbe. Ha elfogyna a drót ne vágjuk el hanem kötözzünk hozzá egy új darab drótot. A koszorú lényege, hogy a kötöző drótnak soha ne legyen szabad vége. Ha körbeértünk az utolsó csokor végét dugjuk az első csokor alá. Kösszük ét párszor az ágyakat úgy, hogy a drót nem látszódjon majd a drótot vezessük a z utolsó kötözés alá és hajlítsuk vissza és csavarjuk meg. Ez lesz a koszorú kötözője, továbbá, mivel a koszorú súlyánál fogva húzza, biztosan szorosan tartja az ágakat. Ha faágakat is szeretnénk használni egyszerűen csak a fenyőágak közé fogjuk. Így is szép eredményt lehet elérni.A hosszabb ágak végét lecsippentjük. Szolgálhat alapként is, de szerintem nagyon jól mutat ahogy van.


1 megjegyzés:

  1. ♥ Olyan szép!
    Őszi ajtókoszorúnkat szőlővesszőből fonta Bori, mindenféle bogyós ággal díszítettük. Most egyszerűen levettem róla a bogyókat, és fenyőágakkal vontam be. A kapunkat díszíti.

    VálaszTörlés