Crumble és Honvágy

























Köszönöm! Köszönöm, köszönöm a sok hozzászólást és azt a sok kérdést és persze kedves szót, amit az elmút napokban nekem írtatok. Á és a fiúk is köszönik. Felolvastam neki egy párat és szóban beszáoltam mindegyikről. Így ő is itt van minden egyes történésnél. Sok megerősítést kaptunk, hogy jó az, amit teszünk, tanultunk is sokmindent.Köszönöm, köszönjük!

A keresztszemesek is készültek az elmúlt napokban. Próbálok még egy párat befejezni. Már két letölthető minta is elérhető. Szépen lassan töltök fel még kis projekteket. Nem csak keresztszemes, hanem, hímzés-, kötés-, és horgolás leírásokat is. Remélhetőleg hetenként egyet. A bolt is elkészült. Ebben a pillanatban 3 mintát lehet megvásárolni. A minták átfurása még nem automatizált, ezért türelmeteket kérem, hiszen amég ez meg nem történik a mintákat manuálisan kell elküldenem; akkor amikor időm engedi. A karácsonyfadíszek is felkerülnek Robinnal kezdem a jövőhéten, és hétről hétre lesz egy új. Így még mindig lesz elég idő elkészíteni őket karácsonyig. Ha esetleg a mitákkal kapcsolatban bármilyen kérdés merül fel írjatok rám hozzáadtam az oldalsávhoz egy kontakt részt. Válaszolok, amint tudok.(Valószínűleg éjjel.)

A fiúk reggelente minden párnát és takarót előrángatnak és a legnagyobb kényelemben fogyasztják a meleg tejet reggeli után a röktönzött fészekben. Lassan minden babatakarót kinövünk, amit varrtam nekik, úgyhogy azt tervezem, hogy hamarosan meglepem őket egy-egy új nagy takaróval. Persze folthátán folt takaróra gondoltam. Még másolgatom hozzá a hímzés mintákat a jópár zakka/kawaii könyvből, amiket a múlthéten találtam meg a pincében a könyvesdobozomban. Ha esetleg valakit érdekel, hogyan is készül egy ilyen írjon és szentelek neki egy bejegyzést itt a blogon.

Ősz van és napközben lengedeznek a szelek lábai. Érzem az arcomon, amikor sétálunk. A hajamba bújik és kíváncsian hajtogatja a szálakat. Jó érzés, ismerős és az emlékek csak úgy rohannak a fejemben. Ezer és ezer fénykép, amit valaki egy háztetőn szélnek eresztett. Kavarognak a szélben és egy-egy villanásra látod is mi van rajtuk: Angelena paradicsomos tésztája, a Sandymount Beach illata, a strand ahol a 10 fokos vízben karácsonykor fürdenek a legtöbben, a botanikuskert mókusai, a sirályok hangja, Avoca kirakata az apró fényekkel és cseresznyevirágokkal, átázott cipők, amik a radiátor mellet száradtak és a pénteki angus sütés,  és az eső ami még a földről is esik. Hiányzol Írország! Főleg ősszel, csak ősszel. Aztán egy nagy levegő és visszatérek a jelenbe. Ilyen pillanatok szőtték át az egész hetemet. Valahogy úgy érzem, hogy a két világ között élek, ami olykor már annyira szürreális, hogy tényleg csak az ért meg, aki mindezt megélte. Az viszont félszavakból, pillantásokból is akár....őszvan és lengenek a szelek.

Az alma crumble receptet innen vettem. Ki fogom próbálni a többi gyümölccsel is, de most sietnem kellett, mert éppen filmezni készültünk. nagyon szeretem az északi filmek hangulatát s krimikét kifejezetten. K ajánlotta a Nyomtalanult és nem bántuk meg. Még jó, hogy tudok kötni anélkül, hogy néznem kellene mit csinálok. Régen izgultam ennyit.

Nem tudok mást mondani, mit hogy számomra egy nagyon kedves hét volt. Ezt nektek köszönhetem. A sok lelkesedés  annyira feldobott még a leghidegebb és sötétebb napokat is felrázza. Az a sok törődés amit minden egyes komment és kérdés hordoz. Minket hordoz. Most már a blog része és ettől, most nagyon különleges lett. Nekem eddig is az volt, de most már egy közösségnek a részévé vált és ettől hirtelen egy új küldetést kapott.Nem tudom jobban leírni, vagy kifejezni, de minden egyes dolog, amit mondtatok  a ti történetetek teszi ilyen különlegessé és ez valahol megható. Nekem megható. Köszönöm.

4 megjegyzés:

  1. Borit reggel 6.10-kor azzal sikerült kiugrasztani az ágyból, hogy vannak új Viri-fotók. :-) A kanapén lazulós a kedvence, sajnos nem tudtam megmondani neki, melyik fiú van a képen, ő Ábelre tippelt.
    Bár még sosem jártam Írországban, a vágyódásom ismered, ilyenkor ősszel valahogy nálam is erősebb, de segít a két Cecilia Ahern-film. ;-)
    És eddig ugyan nem beszéltünk róla, de az északi filmek nekem is nagy kedvenceim, a krimiket különosen szeretem és a Nyomtalanult is láttam már. De nagyon jó norvég filmdrámák is vannak, bár ezeket a mostani pánikolós hangulatomban inkább mellőzöm.
    És a crumble! Imádjuk, éppen a hétvégén készültem sütni, úgyhogy most a te receptedet próbálom majd.
    Szép hétvégét kívánunk Nektek nagy-nagy öleléssel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsánat , hogy csak most válaszolok, de netmentes hétvége volt nálunk.Nagyon cuki Bori, hogy ennyire tud lelkesedni. A képen a kanapé krumpli nem más mint Andris! A filmeket nem csodálom, hogy mellőzöd ammó én nem tudtam megnézni még egy Poirot sem pedig ott legtöbbször nem is mutatják a hullát, mert azonnak elfogott a sírás.....Majd számolj be milyen lett a crumble!! Vanília fagyival próbáltad már?

      Törlés
  2. Na ez a takaró engem érdekel. Már olyan rég hímeztem, lehet egy ilyen darabbal újrakezdeném :D Megnéztem a keresztszemes mintákat, nagyon szépek, na keresztszemest még sosem csináltam de már azért kacérkodtam a gondolattal.
    A kötős mintát várom türelemmel :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Lidike, A takaróhoz még nagyban válogatom a hímzés mintákat! A keresztszemest azelőtt én sem csináltam , de nagyon jó kis dolog, szerintem tetszene. A kötésminta pedig szintúgy a héten jön majd!!! CSakegy egyszerű darab, de nagyszerű is egyben!

      Törlés