Hey, Yo

























































































Próbálom behozni az elmaradásaimat...Ez az egész nyár úgy elhúzott mellettünk. Annyi minden történ és semmi nem történt. Azt hiszem a legjobb, ha bevallom: mi ezen a nyárom mindig-mindig úton voltunk. Rengeteg helyen jártunk, de persze a mamáknál mindig a legjobb. Legyen az a Mátra vagy a Balaton a fiúk odavannak érte. Lehet sütögetni és a papa zsörtölődését hallgatni, ami igazából nem is zsörtölődés, mert ő egyszerűen csak ilyen és mi így szeretjük. A dédi huncutan nevet, mert "Ő nem annyira komoly, mint a tüdőgyulladás". A kertben játszó cicák és a galamb, ami a tóhoz jön inni már részévé váltak anyáék kertjének. Árnyas álom világ ami mindig befogad és átölel.

Apósom csinálja a legjobb rántott paprikás keszeget, ami az Oszibácsiénál is jobb ( tudom, mert kipróbáltam azt is Szigligeten. -Bocsánat Oszibácsi!) Bármikor a keszthelyi mólón sétálunk mindig azon kapom magamat, hogy arról ábrándozok milyen lehetett itt a századfordulón. Akkor, amikor még hosszú ruhákban fürödtek és csipkés esernyőkkel jártak horgolt kesztyűben.

Valahogy idén bármennyire is akartam, nem kapott el a levendula őrület- talán ezért is döntöttem, úgy tudatalatt, hogy nem pakolom be a fényképezőgépemet, amikor a Tihanyba mentünk. Valahogy olyan fáradtnak és elcsépeltnek éreztem az egészet. Az idén bárhová is megyünk a Balatonon, nekem túl sokan vannak. Mintha nem kapnék levegőt. Nem éreztétek ezt?

Várom az őszt. Amikor beköszönt az élet egyszerű, könnyű  lesz.... Majd a hegyre megyünk a szőlőbe és a rezi út sarkán a kápolnánál zizegnek a levelek, ahogy befordulunk, hátranézek a kocsiablakon és halványan int majd a gesztenyefa. Szüretelünk, nevetünk és mustot iszunk. Egymást ugratjuk a sorok között. Rózsinéni vicceket mond és persze mindenkit érett fügével kínál. Lila érett fügénél nincs jobb, napfény íze van;  kellemes lágy napfény....




1 megjegyzés:

  1. ♥ Jó, hogy újra láthatunk, olvashatunk...
    Csodásak a képek, a kedvencem a macinézegetős és az erdőben sétálós, de mindegyikük mesél nekem valamit.
    A történeteket köszönöm. ♥
    És várom a folytatást jövő pénteken!

    VálaszTörlés