Hol vagy tavasz?























Szürke szürke szürke hét volt. Alig akart elmúlni..... ez a legrosszabb a télben az utolsó két hét. Már kb 3 hete felhagytam a hó utáni sóvárgásommal..... erre felé mostnaság csak a könyvekben van hó.... A mesebolt Január bácsiának bajszán ülő mini, hópelyhek az egyetlenek, amiket símogathatunk....
A szél hideg és a szürke felhőknek vége nincs,  és a tvasz is még sokat várat magára..... sajnos.

Még mindig sokat sétálunk és keressük a tavasz jeleit, de nem sok sikerrel.... néhol azért már látni előbukkanó tulipánokat, és egy-egy rügyező bokrot, de még csak ennyi.... Felétek ?

Az egyetlen tavasz idéző errefelé a palánta ágyás idebent. Rebarbarák, uborkák, okrák és sok- sok más apró ki palánta. Ők most a második gyerekeim. Napjában kétszer szeretgetem őket is és kapnak egy kis spriccet is minden alkalommal, amikor találkozunk.Tervezgetem a kertet is. Most ez van.... mert sajnos a varrást és más elfoglaltságaimat egy időre feladtam....sajnos se időm se energiám nincs rájuk.. remélem, hogy egyszer újra elő kerülnek majd a cérnák anyagok....valamikor.

A fiúk pedig egyévesek lesznek....még mindig nem tudom elhinni.... tartottunk egy kis elő ünneplést a nagyszülők tiszteletére. Bár a maszatoláson kívül egy egyévest nem érdekel semmi más csak, hogy mit lehet kipakolni a konyhaszekrényből, ami hangos......és ez így van jól... Hosszú nehéz út volt nekem ez az egy év nem tudom szépíteni. Persze, ahogy apa szokta mondani: ahol vannak emelkedők ott lejtők is vannak, de valahogy úgy érzem most hogy még a lejtő felénél sem járok. Azért senki ne gondolja hogy nem vagyok boldog, de a boldogság ilyen....sokat kell érte dolgozni.

Végre készen lett az első szívmelengetőnk... Nagyon tetszik a a fonal amiből készült, szeretem a színátmeneteket. Ezért vettem magamnak is belőle és csinálok egy felnőtt változatot is. Most már hogy a kicsit sikerült megcsinálni a nagy könnyebb és gyorsabb lesz. Rengeteg féle mintával próbálkoztam mire megtaláltam azt ami legjobban tetszett . Szerintem legalább annyit bontottam, mint kötöttem. Szeretném a mintát egy csinált magad csomagban megosztani..., de ez egyenlőre csak terv..... bekerült a csináld magad csomagok listájába... az elkészítés még várat magára...egyszer biztosan készen lesz. Szép hetet nektek!



5 megjegyzés:

  1. Már vagy tízszer végignéztük a képeket Borival, és teljesen el vagyunk bűvölve a fiúktól. ♥ Tudom, nem vigasztal, de tényleg könnyebb lesz, nem is olyan sokára. Most még minden más érdekli őket, de hamarosan felfedezik majd az együttjátszás örömét is.
    A heartwarmer csudaszép lett, légy büszke magadra! ♥
    A tavasz pedig itt is késik, sőt, még a mai esős napon is itt-ott hóbuckák vannak, ahol nem hó, ott víz, úgyhogy a kertészkedés egyelőre csak álom.
    Csodaszép napot, hetet nektek nagy öleléssel! ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bettus, Mint első :). Borit és téged is ölellek puszillak. Köszönöm a bíztatást. Ahogy látom nem csak én unom a szürkeséget...., de mit is lehet mondani így február végén....... pffff...... még egy hét és vége! JUPPPPPPIIII!

      Törlés
  2. Viri, könnyebb lesz! Ezt nem csak az mondatja velem, hogy kétszer is túléltem, persze nem egyszerre a kettővel, hanem külön, külön. :)) De látom az ikres anyukákon, akikkel a munkámban találkozom. Kicsi gyerekekkel otthon lenni...rengeteg energiát kivesz, néha az összeset! De könnyebb lesz, meglátod, kitartás! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenki ezt mondja az elejétől fogva, de én nem érzem a könnyebbséget.... Multkor Á megkérdezte, mi volt a kedvenc időszakom a fiúkkal és az egy év alatt minden időszakot annyira nehéznek éreztem, hogy nem tudtam választani...mindenki azt mondja. hogy persze túl éled és, hogy jobb lesz várom hogy jobb legyen.....

      Törlés
  3. Jaj, átérzem a helyzeted. Nekem 9 hónapos és 3,5 évesek a gyerkőcök, de néha nagyon-nagyon elegem van. Én azzal vigasztalom magam, hogy az ikreseknek rosszabb, bár tudom, ez számodra nem vigasz. :) De az ikres ismerősök valóban azt mesélik, hogy az eleje borzasztó, aztán szépen lassan jobb lesz. Ha majd csak egyet alszanak és nem össze-vissza, felváltva. Ha majd már kimondják, mi bajuk, nem kitalálni kell, stb. Szóval kitartás! Biztosan lesz jobb! Addig meg terápiás jelleggel kötögessél, az biztosan jót tesz. :)

    VálaszTörlés