Vége

















Nagyon boldog új esztendőt kívánok Mindenkinek! Hát, eltelt ez a pár hét is és a karácsony 12 napjának is vége lett. Remélem mindenkinek, úgy teltek ezek a napok, ahogy szerette volna és eltervezte. Nekünk pont olyan jól sikerült, ahogy akartuk. Nálunk főleg az időtelenséget élveztük. A karácsony utáni napok időtlenségét. Végre nem kellett rohanni sehova. Házi kenyeret sütöttem és Boeuf bourguignon-nal pepecseltem. Marty szólt reggel délben és este, szeretjük a klasszikusokat.

Sok vendégünk volt. Mamák, papák, dédik, testvérek, nagynénik, nagybácsik. Újraéltük a régi karácsonyok történeteit, fényképeket nézegettünk, és jókat ettünk. Jó volt végre együtt lenni. Ezek a találkozások mindig megerősítik a kötelékeket és az összetartozást. Bebizonyítják hogy igen is van távszeretet.

Á mostanában utikönyveket olvas főleg északi utazásokról. Esténként mindig a könyvbeli történetekkel szórakoztat, amiket felettéb élvezek. Mostanában egy Grönlandra költözött orvos élményeit meséli. A 600 fős eszkimófaluban megtartott karácsonyt és az ottani élet nehézségeit. Nagyon tetszett a történet, ami az ottani éjszakákról szólt. Mivel szeretik a friss levegőt télen is nyitott ablaknál alszanak. Így reggelre a takaró deres lesz. Brrrrrrrrrr.............. és csodálat. Szeretem az északi történeteket, szeretem Északot.

Ábel megtanult állni és ,amúgy is már annyira mobilisak a fiúk, egy tapottat nem lehet mellőlük ellépni. Semmi veszélyérzetük nincs. Így az elmúlt hetekben főleg kötöttem és horgoltam. Még annyit, de annyit kell tanulnom,nagyon az elején vagyok. Próbálok mindent aprólékosan megnézni áttanulmányozni mielőtt belekezdenék. Most jól esik a kanapén kuckózni és hurkolgatni.

Betegek voltunk az idő nagyrészében, de így is élveztük a kisebb havazásokat a meleg szobából.Fokhagymás mézes kenyérrel orvosoltuk magunkat. Azt hiszem szilveszter napja volt a mélypont... napközben a játszószőnyegen aludtam és este 10-kor már mindenki ágyban volt,  és egész éjszaka felváltva köhögtünk mind a négyen. Aznap este próbáltam gondolkodni azon, hogy mit is fogadnék meg az újévre..........soroltam magamban és szentül megfogadtam, hogy emlékezek majd rájuk reggel......


4 megjegyzés:

  1. Most könnyeket csaltál a szemembe. Olyan kedvesen, annyi szeretettel írsz... És a fotóid! Egyszerűen csodaszép mind!
    Remélem egyszer olyan szépen varrok majd, ahogy te horgolsz! ;-)
    Legyen boldog, örömteli évetek!
    Nagy ölelés nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves bettus, Köszönöm a szívmelengető szavakat. Én meg a te blogodra járok töltődni :). Nagy ölelés!

      Törlés
  2. Nem tudom, láttad-e a Julie&Julia- Két nő, egy recept című filmet. Én imádom. Ez a Boeuf bourguignon olyan, mint a filmben van? :)
    Nagyon tetszik a sütőd!
    És komolyan tudsz gyerekek mellett horgolni? Én keresztszemezni próbálok, de mindig a cérna kell vagy a tű, így hagyom a fenébe! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Majmóka, nagyon köszönöm a kommentet. Nagyon szeretem a Juliákat. És igen a Julia Child féle Boeuf bourguignon-t csináltam. Egész végig azon agyaltam, hogy nehogy úgy járjak, mint Julia a filmben. Nagyon szeretem a szakácskönyvét is. Nem fényképes csoda, de rengeteget lehet belőle tanulni. A sütőm egyszerű IKEA whirpool. Szépen dolgozik, egyszerrű házi sütésfőzéshez szuper.
      A horgolást ne úgy értsd, hogy a kanapén hekve horgolok a gyerekek meg kévét főznek nekem a nagyidillben...megküzdök minden sorért, hidd el. Játszok velük egész nap és amikor úgy látom van 2 percem, csinálok pár hurkot, így haladok egykicsit előre mindig.

      Törlés