Hideg van! Szeretem!























Végre. Már azt hittem ez a telünk is úgy múlik el hogy csak langyoskás napok következnek egymás után.Végre igazán hideg van. Szeretem. Ez a krémes lasagnák, levesek, keksszel bolondított vanília fagyik ideje. A házban kellemes meleg van és, ha kimerészkedünk előkerülnek a színes sapkák, sálak és patchwork takarók.

A fiúk lassan egy évesek. Mindennap egyre jobban megismerem a személyiségüket. Higgatak és annyit, de annyit nevetnek. Mindig türelmesen várnak mostanában a babkocsiban, amíg kiérek hozzájuk.  Napközben sokat nevetünk és éjszaka a csendekben alszunk. A róka és az "egy kicsicica" (ahogy Andris mondja) a nagy kedvencek. A mindenhova magával viszi a cicáját. Olyan édes, ahogy séta közben simogatja, szeretgeti. Most alszik..... a cica a kezében.... én meg éppen takatót kötök neki....a fekhelyét már meghorgoltam.

A napok hamar elszállnak, de élvezem, hogy egy kisebb alkotói válságban vagyok.... ebben a pillanatban nem kell csinálnom, senkinek, semmit, és most ez nagyon élvezem. A legtöbb időt kötögettéssel tölötöm.... azt csinálok, amit akakrok. Olyan dolgokat próbálok ki, amiket szerintem soha nem tettem volna. A minap a játékboltban a kezembe akadt egy doboz vasalósgyöngy. Kersztszemes mintákat rakok ki belőle és szuperül funkcionál poháralátétként.

A héten rabulejtett a gondolat, hogy egy pár hét múlva már palántákat nevelgetek. Még mindig tervezgetem, hogy idén mit is ültetek majd a kertbe, de még nem állt össze a kép. Azt már tudom, hogy szeretnék egy kis ágyást vadvirágokkal, de magokat még nem találtam hozzá. Lesznek rózsáink és vadszőlő és folyondár..... A növények egy részét idén szeretném a NÖDIK -től beszerezni. Remélem sikerül. Megírom a tapasztalataimat is.

Élvezzétek, szeressétek a téli napokat....hideggel, széllel, kis napsütéssel, ki tudja, lehet, hogy előkerülnek a szánkók már a jövőhéten.


1 megjegyzés:

  1. Úgy szeretem ezt a természetes kedvességet, ami minden képedben, minden mondatodban ott van! A babatakaró-, babaruha horgolás ideje van nálunk is, és a vasalás gyöngyök is előkerülnek hétvégén... Olyan jó ez nyugodt, lassúbb időszak! Örömteli kötögetős-tervezgetős-szánkózós szép napokat nektek! ❤

    VálaszTörlés