Téli napok



















Tél, december. A napok egyre szürkülnek, esőveltelik, a Nap fáradtan világít a szürkés lila égen. Ahogy szürkül, csupaszodik kint minden, úgy lesz minden egyre színesebb itt bent. Sok piros és sok sok szín. Sok meleg, melegség.

Még mindig sokat sétálunk, a fiúk szinte azonnal elalszanak a jó levegőn. Miattuk, nagyon sajnálom azt, hogy hamar sötét van, és kevesebbet tudunk kint lenni. Nagyon szeretnek kint sétálni.

Én, talán végre a megrendeléseim végére érek, és végre kimondhatomhétfő délután: hogy igen minden elkészült, a csomagok a postán, képeslapok megírva és végre-végre a saját kis dolgaimmal is tudok törődni. Már előkészítve a horgolás-hópihék készülnek majd a karácsonyfára és valami meleg finom takaró-, és a kedvenc szakácskönyveim, - hogy megtaláljam az idei év süteményeit.

Még szeretnék egy pár dolgot készíteni a fiúknak is. Az elmúlt hetekben, végre volt annyi időm, hogy elkezdtem csinálni a fiúk karácsonyi faluját- remélem, nekik is tetszik majd- nagy élvezettel rakom össze a picike házakat, minden este egyet. Közben belevetem magam a Grantchasterbe. 20-as évek vidéki angliája, és  rejtélyek- ezekért, egyenként is nagyon odavagyok, de így együtt a legjobb esti szórakozás. Mondtam már, hogy nálunk nincs sok tévézés? Ha mégis az biztosan valami, olyan, ami megéri.

Egyre több gyertyát rakok ki és sok-sok illatos ánizst és fahéjjat rejtek el a házban. Illatos karácsonyunk lesz. Ilyenkor valami hihetetlen fahéj mánia tör rám....mindenben. Próbálok minél kevesebb fahéjjas cukorba forgatott  Angel's Fart"-ot enni.... hmm,  chai teával, valahogy minden hideg délután bűnbeesek.

Ahogy eljön az este és elcsendesetik a ház, a fények kigyúlnak. Már minden szomszédunk felrakta a karácsonyi "tündérfényeket": vannak hivalkodók, színesek, hidegek, és villogók, de legyenek bármilyenek is  én szeretem őket. Minden este egyre közelebb lép az ajtónkhoz a karácsony és én aligvárom, hogy beengedjem.

                                                                                     ♥

2 megjegyzés:

  1. Csodálatos képek! És érzem a fahéj illatát is. Mintha nálunk lennék... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Múltkor nézegettem a képeidet, nagyon tetszett a sok fagyöngy, amivel körberaktátok a házat :). Annyira hangulatos minden nálad. Meg már csak a vidéki újrakezdés öröme, ami benne van a képekben. Mindig olyan csábító és romantikus.

      Törlés