Nemsokára karácsony























Ez volt a legnehezebb hét karácsony előtt. Minden évben ez a legnehezebb hét. Az utolsó postázások rohanás és éjjel nappal varrás. Betegség, kimerültség, kanapénalvás.

A fiúk nagyon jól bírták ezt a hektikus időszakot, nagyon türelmesek voltak. Imádnak a ház mögött ülni és nézni a szomszéd cicákat, ahogy a kertben játszanak. Azért minden nap sétáltunk, volt, amikor alkonyatba nyúlóan....először láttam őzeket az utca végén. A babakocsit tolva kicsit megfáradtan fordultunk be a kis földútra, és pont akkor ugrott elénk 3 őzike.... hihetetlen volt. Szeretek a természethez közel, a természetben élni.

Voltak kedves látogatóink- sok nevetés és feledhetetlen pillanatok - és elkészültek a dekorációk. Sok-sok zöld és piros és fehér :). Megjött a mama asztala, amit oly régen vártunk. Lassan kezd minden mindem elkészülni.

Bár pont karácsony előtt vagyunk, de még kell egy párnap hogy az elmúlt napok éjszakázásait, betegségét kipihenjem és belekezdjek a "saját karácsonyunkba".  VÉGRE.

 Itt knit -a semmi közepén- már mindenki nagy hangulatban van. Feldíszítették a hozzánk vezető kis hidat, és a szomszédaink is már lázasan készülnek az ünnepekre. Kötözött fák sorakoznak a bejáratoknál és mindenki arról beszél mit fog sütni főzni :).

Bár nem vagyok valami fényesen, de alig várom, hogy délután legyen és végre megteljen sütiillattal ház. Idén stollen falatkákat (recept innen) és csokoládés hógolyókat  (recept innen) készítek először :).

Ez lesz a fiúk első karácsonya... és ők még nem is tudják, hogy nemsokára beköszönt...




4 megjegyzés:

  1. Nem is tudom, melyik a kedvenc képem. Talán a féllábas zoknis...
    Gyógyulj meg, aludd ki magad, és készülődj nyugodtan a Ti karácsonyotokra, ami egészen biztosan csodás lesz. Nagy ölelés Nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én az öleléssel kezdem! A stollen szerintem nagysiker lesz az idén :). Nem tudom megmondani melyik a kedvenc képem a héten... talán az első ahol a macsekokat nézik :)).Még annyi minden van...amit bekell fejeznem magunknak... a falu s a sütik és az apró meglepik az asztalra. A héten sokat gondoltam rád, mert a vettem gyönyörű fonalakat és már bele is kezdtem egy kék takaróba a fiúknak. Red heart baby coats fonalból van :). Ha ezt sikerül kivitelezni csinálok egy szivárványtakakrót attic24 mintásól:))). Láttad a karácsonyi képelapot a bagjosat? Ez mekkora ötlet. Jövőre én is hasonlót tervezek :).

      Törlés
  2. Mi is Csipkerózsa-stollenezünk. :) Mi is betegen :) Mi is nagyon várjuk! :) És igen, nálunk is 15 fok van, :)
    Nagyon jók a képek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ÓÓÓÓ M, Még nem tudtam kommntelni, de oda vagyok a kerti dekorodért az idén is. Remélem jövőre én is elő állok majd valami hasonlóval. Bár a heti képek kicsit "szürkére" sikerültek, de jól tükrözik a hangulatot. Jobbulást kívnálok nektek és örömben gazdag készülődést.

      Törlés